Zonnepanelen: onuitputtelijke energie

Zelfs in West-Vlaanderen schijnt de zon voldoende om zonnepanelen te laten opleveren. Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit en maken zo gebruik van deze onuitputtelijke energiebron.

Wil jij zonnepanelen installeren? Vraag ons een offerte.

De overheid mag dan wel de subsidies voor zonnepanelen hebben afgebouwd, toch blijven zonnepanelen een uitstekende investering. De huidige zonnepanelen zijn een stuk goedkoper dan vroeger en leveren bovendien een hoger rendement. Afhankelijk van de grootte, heb je na maximaal 7 jaar je installatie terugverdiend.

Enkele voordelen van zonnepanelen op een rijtje:

  • Groene energie: Met zonnepanelen daalt je CO2-uitstoot aanzienlijk. Dat maakt zonneënergie de duurzame energie bij uitstek.
  • Lagere energiekosten: Zonnepanelen zijn goed voor je (lagere) energiefactuur. Jouw zelf opgewekte elektriciteit vloeit naar het elektriciteitsnet, waardoor je teller terugdraait. Die aangeleverde energie zal jouw energieleverancier in mindering brengen op je jaarafrekening.
  • Hogere onafhankelijkheid: Door zelf stroom op te wekken word je minder afhankelijk van de grillen van je energieleverancier.
  • Toekomstgericht: Elektriciteit zal in de toekomst altijd maar duurder worden. Wie dus geen zonnepanelen heeft, zal worden afgestraft.

Zonnepanelen voor je BEN-woning

Wil jij nu al bijna-energieneutraal (BEN) bouwen? Groot gelijk. Bij een BEN-woning moet je gebruik maken van alternatieve energiebronnen. En dan zijn zonnepanelen, eventueel gecombineerd met een zonneboiler, een uitstekende keuze.

Wij helpen je graag jouw BEN-norm te halen. Wil je advies hierover? Laat het ons weten.

Zonnepanelen installeren in West-Vlaanderen

Wij zorgen voor de volledige installatie en afregeling van jouw zonnepanelen. Ook na de installatie, en gedurende de volledige levensduur van je zonnepaneel, heb je bij ons een betrouwbaar aanspreekpunt voor vragen of problemen.

Kwaliteit is voor ons een prioriteit. Vandaar dat we enkel werken met betrouwbare Europese merken. Voor installaties richten wij ons vooral op de streek rond Ieper en Kortrijk, maar ook in de rest van West-Vlaanderen zijn we actief. 

Hoe ziet een zonnepaneel-installatie er uit?

  • Uiteraard de zonnepanelen zelf
  • Een montagesysteem en bekabeling die op het dak worden geplaatst
  • Minstens één omvormer binnen in huis die de opgewekte gelijkstroom omzet in bruikbare wisselstroom
  • Een productiemeter of groenestroommeter die de opgewekte elektriciteit meet
  • Een facturatie- of injectiemeter die de stroom meet die van en naar het net gaat.

Ieder huis en iedere installatie is anders. Hoe zit het bijvoorbeeld met de architectuur en oriëntatie van je huis? Hoeveel beschikbare ruimte is er? En welke energiebehoeften zijn er? Daarom bekijken we graag samen met jou wat de mogelijkheden zijn en maken we een plan op voor jouw specifieke situatie.

Bekijk ook eens onze projecten. Misschien zit er wel een project bij dat gelijkaardig is aan jouw situatie.

Vragen over zonnepanelen? Laat ons praten!

BEN-woning of niet; zonnepanelen blijven interessant. Overweeg je zonnepanelen te plaatsen? Laat het ons weten. Wij geven je een degelijke uitleg over wat wel en niet kan. Vraag gerust een offerte aan of bel: 0495 27 14 96 (Kevin) of 0495 79 58 53 (Cedriek).

Meer info of een vrijblijvende offerte? Neem gerust contact met ons op.