Gezond leven, zuinig ventileren

Goed isoleren en ventileren gaan hand in hand. Tegenwoordig worden onze huizen zodanig goed geïsoleerd dat een performant ventilatiesysteem (type C of D) onontbeerlijk is geworden. En ja, ventilatie wordt ons in zekere zin opgedrongen van overheidswege. Toch heb je bij een goed ventilatiesysteem veel voordelen:

  • Je creëert een gezonde leefomgeving: Een ventilatiesysteem brengt verse, zuurstofrijke lucht binnen, die onontbeerlijk is voor een gezonde woonomgeving.
  • Je vermijdt vochtproblemen: Met de mechanische ventilatiesystemen C en D kan je de vochtigheidsgraad in je woning op peil houden.
  • Je verbruikt minder energie: Een goed geïsoleerde woning moet mechanisch geventileerd worden. Als je dat energiezuinig wil doen en je EPB-normen wil halen, of als je bijvoorbeeld kiest voor een BEN-woning (BEN = Bijna Energieneutraal) of passiefhuis, dan opteer je het best voor een zuinig balansventilatiesysteem van het type D.

Op zoek naar een vakman voor jouw ventilatie? Vraag een offerte.

Ventilatie installeren met kennis van zaken

De installatie van een ventilatiesysteem is eigenlijk voer voor specialisten. Ventilatie kan complex zijn en het is belangrijk dat alles goed afgeregeld is voor een optimaal resultaat.

Wij kunnen jou helpen met de installatie en afregeling van deze mechanische ventilatiesystemen:

  • Type C: Afvoer met ventilatoren: Een centrale ventilator zuigt lucht af uit de natte ruimtes (keuken, wasplaats, badkamers en toiletten). Verse lucht wordt van buiten af aangevoerd via raamroosters in de droge ruimtes (woonkamer, bureau en slaapkamers).
  • Type D: Balansventilatie: Dit ventilatiesysteem geniet de voorkeur als je energiezuiniger wil gaan ventileren. Bij een type D ventilatiesysteem wordt de lucht uit de natte ruimtes gerecupereerd, vervolgens opgewarmd door een warmtewisselaar en dan ingeblazen in de droge ruimtes.

Eén aannemer, één aanspreekpunt

Of je nu nieuw bouwt of renoveert, de installatie van je ventilatiesysteem doorkruist onherroepelijk de eventuele werkzaamheden voor de aanleg van elektriciteit of sanitair. Als je voor ons kiest, dan heb je alvast één groot voordeel: wij leveren totaalprojecten, inclusief elektriciteit, sanitair & verwarming en ventilatie. Zo is er geen overdracht tussen verschillende aannemers die jouw werkzaamheden kan vertragen. Eén aanspreekpunt dus voor al je noden.  

Vragen over ventilatie? Laat ons praten!

Op zoek naar een betrouwbare partner voor de installatie en afregeling van jouw ventilatiesysteem voor een nieuwbouw of renovatieproject?  Laat het ons weten. Wij geven je een degelijke uitleg over wat wel en niet kan. Vraag gerust een offerte aan of bel: 0495 27 14 96 (Kevin) of 0495 79 58 53 (Cedriek).

Wij werken vooral met ventilatiesystemen van Duco. Voor een accurate en betrouwbare berekening van de parameters van jouw ventilatiesysteem doen wij een beroep op partners met jaren ervaring in de sector. We bespreken graag de mogelijkheden.

Meer info of een vrijblijvende offerte? Neem gerust contact met ons op.